Az EU-SOLAR Nyrt. 2012 szeptemberében alakult, fő profilja napelemek, napelemes rendszerek forgalmazása, telepítése, szerelése, karbantartás, valamint az elektromosautó-infrastruktúra kiépítése. Cégünk egyúttal a Growatt inverterek kizárólagos magyarországi forgalmazója. Eddigi tevékenységünk során több mint 6000 napelemes rendszert értékesítettünk, engedélyeztettünk.

Szakmai tapasztalatunkat, tudásunkat államilag engedélyezett felnőttképző intézményi minőségben, képzési tevékenységünk (nyilvántartásba vételi szám: E-001625/2017) során osztjuk meg hallgatóinkkal.

Állami engedéllyel rendelkező napelemszerelő-képzéseinket (nyilvántartásba vételi száma: E-001625/2017/B001) 2017 óta indítjuk rendszeresen.

Tevékenységünket a Felnőttképzési törvény hatálya alatt folytatjuk, működésünk módját, szolgáltatásunk színvonalát a kerettörvények és ezek rendelkezéseit kiegészítő végrehajtási rendeletek írják elő, melyek többek között saját minőségbiztosítási rendszer kidolgozását, működtetését, a képzés lebonyolítását, annak rendszeres hatósági és külső ellenőrzését is szabályozzák.

A felnőttképzés minőségbiztosítása egyrészt a szolgáltatók működésének engedélyeztetési eljárásában jelenik meg. A képzésszolgáltatók akkor jogosultak a fenti körbe tartozó képzési programok szervezésére, illetve a felnőttképzési tevékenységhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtására, ha a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásában szerepelnek és az engedély megszerzéséhez, valamint a működéshez szükséges feltételrendszerrel rendelkeznek, és létrehozták saját minőségbiztosítási rendszerüket, amelynek meg kell felelnie a jogszabályok szerinti minőségbiztosítási elvárásoknak. A felnőttképzés minőségbiztosításának több dimenziója van. Többek között a bemenet (a felnőttképző jogszabály szerinti személyi és tárgyi feltételeinek rendelkezésre állása, a képzési programok megléte stb.), a folyamat (szervezés, dokumentálás, oktatási módszerek, az oktatók minősítése és továbbképzése stb.), a kimenet (sikeres vizsgák, elégedettség stb.), valamint az eredmény. Az engedélyezés feltétele továbbá a szakértői bizottság által lefolytatott vizsgálat, helyszíni szemle, az intézmény vagyoni biztosítékkal való rendelkezése.

Az EU-Solar Nyrt. felnőttképzési ágazata (EDU-Solar) elsődleges célja, hogy a magyarországi szolár iparág számára biztosítsa a magas színvonalon kiképzett kivitelezői szakembergárdát.

Folyamatos fejlesztések, beruházások, több éves kitartó szakmai munka eredményeként egyedülálló minőségű szolgáltatást nyújtunk a szakma iránt érdeklődőknek.